Suppeuden huipentumia

Rasismi. Siinä yksi hyvä esimerkki kapeakatseisuudesta. Suvakki, siinä toinen. Lähes jokaiselle ajattelumallille on olemassa titteli. Feminismi, anarkismi, populismi, ateismi, roturealismi, fundamentalismi…

Kyllästymiseen saakka. Rakennamme yhdessä yhteiskuntamme. Keskiverto kansalaiset valittaa kun kukaan ei tee mitään, ylempiarvoiset valittavat kun alempiarvoiset eivät tee mitään. Mä valitan ettei kukaan tajua mistään mitään xD

Yhä kohtaan tatuoituna naisena syrjintää vanhemman herraskansan toimesta. Kummastelua, välttelyä, jopa kehotusta pukeutumaan niin etteivät nuo karmeat mustetahrat ihollani näkyisi kulkiessani yleisillä paikoilla. Miksi olet tyttöhyvä pilannut ihosi ja ulkonäkösi? En minä ulkoisesti ole tietynlainen näyttääkseni millainen on sisimpäni, enkä ketään toista varten.

Ulkonäkökeskeisyys on eräänlainen uskontokuntansa myös. Turhamaisuuden tavoittelijat. Sitähän tämä tatuointitaiteenkin kannatus on. Yhtälailla kuin huulien punaaminen taikka ripsivärillä suhraaminen, vaatteilla koreilu taikka upouusi auto.

Joko suututtaa kun yleistän tällä tavoin?

Niinhän meillä on, mieltymyksemme, kuin on inhokkimmekin. Joukossa tyhmyys tiivistyy -sanonta kiteyttää hyvin lajimme ryhmiytymisen. Älykkäimmät eivät siedä edes toisiaan, kun taas yksinkertaisimmat hörähtelevät päivätolkulla toistensa jutuille (ja omilleen) jos heitä ei käy pysäyttämässä välillä.

Viimeaikoina on tullut kirjoitettua yllättävän paljon fiktiota, silkasta sattumasta, sillä eteeni on tupsahdellut niin hauskoja ideoita joiden toteuttaminen on mennyt melkolailla itsestään. Vannoutuneena totuuden torvena aloin pohtimaan, onko tyylilleen uskollisuuskin kapeakatseisuutta? Onko vakavamielisen realistin terveellistä alkaa ilakoida fiktion kimpussa?

Niinpä, aivan niinkuin ikinä olisin ollut jonkun suuntauksen edustaja! Josta herääkin kysymys; onko tämä ”en suostu mihinkään muottiin” öyhötyskin samanlaista omien mahdollisuuksien tyrmäämistä kuin mikä tahansa muukin pakkomielle?

Avarakatseisuus käsitteenä on vaikea pukea ymmärrettäviksi sanoiksi, sillä se on saanut ikävän stigman. Kokeilunhalu ja erilaisuuden esilletuonti liittyvät avarakatseisuuteen vain löyhästi.

Annamme itsestämme toisille juuri sen kuvan, minkä haluamme. Silti toisten oma ymmärrys suhteuttaa heidän käsityksensä meistä kenties aivan päälaelleen…

Mun maailmaa ei pilaa kukaan. Sus<3

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create your website with WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä: