Mitä tuleman pitää…

Nykypäivän kielimuuri. Lyhenteet ja äänetön viestintä. Onko ”ok” oikeasti niin pitkä sana, että sekin on täytynyt lyhentää vain ”k”? Ota nyt tässä sitten selvää mitä toiset koittavat sinulle sanoa.

Ihmiset eivät joudu enää kohtaamaan toisiaan. Olen huolissani ja ymmälläni tämän hetkisestä kanssakäymisestä varsinkin nuorten keskuudessa. Olen asiaa tutkiakseni kiemurrellut itseni nettiin sellaisille saiteille, joissa nuoriso puhuu omaa kieltään. On trolleja ja monenlaista kiusaamista, anonyyminä, toisia ei tarvitse koskaan kohdata, jotta joutuisit oikeasti olemaan pahoillasi ja pyytämään anteeksi, kenties jopa hyvittelemään toiselle aiheuttamaasi pahaa mieltä. Monet aikuiset menevät mukaan tähän halutessaan olla yhä nuoria ja khuuleja, herätkää!

Vaikkakaan puoliakaan en edes ymmärrä mistä he puhuvat, joitakin lyhenteitä olen saanut ongittua selväksi, kuten: gg = good game, eli olipa hyvä peli, gm = good morning eli hyvää huomenta, gn = good night, hyvää yötä. Noilla en vielä pitkälle pötki.

Ymmärrän sen, että nykyisin viestitään toisille naputtamalla tekstiä ja tätä myötä lyhenteille on varmasti ollut tarve, jotta saisit viestisi nopeammin kirjoitetuksi valmiiksi. Mielestäni tämä kiire ja anonyymius ei ole hyvä asia, vaikkakin hieman huumoriväritteisesti tämän asiani koitan kertoa.

Aikuisena vastuuntuntoisena ihmisenä pyrin estämään tämän ja omalla käyttäytymiselläni vähentämään tämän mahdollistumista. Tämän, eli tilanteen, jolloin ihmiset eivät enää koe edes tehneensä mitään väärää loukatessaan toisia. Sanatkin sattuu.

Millä tempulla saisimme nuorison kunnioittamaan toisiaan, näkemään että kun annat ajastasi pienen hetken kauemmin kirjoittaaksesi lauseesi kokonaisilla sanoilla, osoitat kunnioitusta viestin vastaanottajaa kohtaan? Vai turhautuisiko vastaanottaja liian pitkästä viestistä? Tarvittaisiin joku kaatuminen, joku jolla netti lakkaisi toimimasta, ihmiskunnan olisi pakko kohdata toisensa jälleen. Jouduttaisiin puhumaan äänellä ja kasvotusten. Johtaisiko se tilanteisiin, joissa tappaisimme toisemme, vahvempi voittaisi, olisimme barbaareja ilman tunteita?

Ajatukseni ei ole kaukaa haettu, sillä internetin syövereissä ihmiset syövät toisiaan elävältä joka hetki. Voiko tätä maailmaa enää muuttaa? Voiko ihmisen tuhoon vaikuttaa?

Semi biiffii, ei ole swag tämä pöysti. Sus<3

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create your website with WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä: