Miksi Suomi ei luota päättäjiinsä?

Sen hyvin ymmärtää, ettei kaikkea ehditä tutkia ja pohtia riittävästi, ennen uutisointia. Mutta miksi asiat täytyy esittää täytenä totena ja vielä niin, että toinen puhuu aivan toista, kuin toinen? Spekulaatioille ei tulisi uutisoinnissa jättää tilaa, ensin tehdään päätökset, otetaan asioista perinpohjin selko, sitten tiedotetaan kansaa. Tai vastavuoroisesti ennen asian valmistumista rehellisesti ilmaistaan että asiaa täytyy vielä tutkia lisää eikä lopullista vastausta vielä tiedetä.

Toki kuulijallakin on vastuu, mutta eikös hallitus ole koolla vuoksi jokaisen kansalaisen? Ollakseen niidenkin ääni, jotka eivät itse pääse osallistumaan ja olemaan aktiivisia politiikassa?

Jälleen kuntavaalien kynnyksellä. Löytyisiköhän ehdokkaiden joukosta sellaista joka kokisi riittäväksi kuukausiansiokseen 2500euroa, se kun jonkin algoritmin mukaan on yleinen perustason palkka, ilman ateriaetuja ja kuljetusta tietysti. Saisi ansionsa tehtyjen töiden ja tuntien mukaan.

Ehdokkaita on ihan liikaa. Jotta ehtisi tutkia kaikkien mielipiteet ja taustat omien töiden ja harrastusten lisäksi. Täytyisi aloittaa jo kolme vuotta aiemmin ja vaikka tahtoisi äänestää ihmistä vie puoluevalta häneltäkin lopulta omatunnon. Lihavan tilipussin aiheuttamasta sokeutumisesta puhumattakaan…

Jollakin lailla tämän yhteiskunnan säädöksissä ja yhteisissä säännöissä on pysyttävä, sillä moraalikäsitykset ja laki on määrätty, jos et tee niinkuin täytyy sinut voidaan tuomita. Vaikkakin Suomen rikosoikeudellinen systeemi on pahasti vinksallaan. Rahasta johtuvien petosten tekijää rangaistaan ja halveksitaan julkisesti, mutta muille, henkirikosten tekijöille pyritään löytämään lohtua ja diagnooseja.

Löysin kerran eräissä kuntavaaleissa ehdokkaan, ihmisen jota olisin halunnut äänestää. Tein kaikki mahdolliset löytämäni vaalikoneet ja tutkin ja kyseenalaistin kaiken aikani. Henkilöni tuntui olevan ajattelumalliltaan sopiva ajamaan mielestäni oikeita asioita. Puolueensa pilasi hänet, puolueen kanta oli paikoin ristiriidassa ehdokkaani aatteiden kanssa, joten taisin kirjoittaa lappuun numeroiden sijasta: ”mua väsyttää”.

Luotatko sinä? Sus<3

One thought on “Miksi Suomi ei luota päättäjiinsä?

  1. Suomi on niin erikoinen maa omassa politiikassa, että senkin lisäksi, ettei vaalit ovat suoria, vaan kumulatiivisia, niin peito vedetään puolin ja toisin rajusti. Moni ehdokas joutuukin turvautua johonkin puolueeseen, koska yksin ei ole mitään mahdollisuuksia päästä eteenpäin. Vaikka kuinka kova äänimagneetti olisi.

    Se on totta, Suomessa ainoa rikos on talousrikos. Loput ovat inhimillisiä erehdyksiä. Jos haluaa tappaa tai raiskata jotakuta, niin kannattaa tulla suorittamaan teon Suomeen.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create your website with WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä: