Miksi sinä olet erilainen?

Albumin kappaleiden nimistä tarina. Sus´-blogin kesähaaste -21: https://sushuokailee.blogspot.com/2021/06/kirjoituskuvaushaaste-sadepaivien.html

Kauas pois jos uneksin…

Kaikki tuntui lähtevän menemään alaspäin kun pahimmat korona rajoitukset päätettiin purkaa. Jostain syystä olin ollut hyvilläni kun maailma tuntui rauhoittuneen.

Aamuauringon kajo kurkisteli auki unohtuneiden verhojen välistä ja tunsin asuvani puumajassa. Vihreät lehdet valaisivat näkökenttäni, toivottivat hyvää huomenta, ikäänkuin ne olisivat yhdessä auringon kanssa sopineet herättävänsä minut mahdollisimman iloisesti tänä aamuna.

En ollut kahviaddikti, en ainakaan mieltänyt itseäni sellaiseksi, mutta toivoin salaa, että nuo pienet säkenöivät vihreät valopallerot ikkunassani osaisivat tuoda minulle latten kermavaahdolla, en jaksaisi nousta. Väsymykseni tuntui äityneen vahvemmaksi, kuin tolpat katkova lohikäärmeen hengitys. Katkovatkohan ne titaani tolppiakin? Olen tainnut itse katkaista selkärankani, asenneongelma.

Vahvimmillani olisin jo matkalla johonkin upeaan näyttelyyn tai mieltä hivelevällä luontoretkellä. Toisinaan on hyvä käyttää aikaa haaveiluun, levätä ja antaa ajatuksen viedä mihin tahansa. En kaipaa ketään, en mitään juuri nyt. Olisi virhe luovuttaa aikeeni tämän päivän toiminnasta, jotain lohdullista tässä hetkessä silti on, joka pitää minua lähellään.

Kuvittelen Indonesian vaaleanpunaiset hiekkarannat mieleeni, vesi tuntuu lämpimältä. Tuulen tuoksu saa olon raikkaaksi ja ympärilläni on vain tyhjää. Ei ketään missään. Jatkan matkaani paljain varpain, vaaleanpunainen hietikko alkaa kulkuni edetessä saada vähitellen pieniä heinätuppoja kaverikseen. Huomaan käveleväni pikkuruisen keltaisen mustapilkullisen myrkkyleppäkertun vierellä, se kulkee lujaa. On nopeutettava askeleitani, jotta pysyn sen perässä. Kerttu katoaa heinikkoon, muutun yhtäkkiä pieneksi, niin pieneksi että voisin hyvin kulkea noiden samojen heinien lomasta, johon varjostamani ötökän kyljet avarsivat polun katkenneista heinistä.

Tajuan äkisti ettei ehkä olekaan enää turvallista jatkaa matkaa, joku toinen, ellei tuo seuraamani hyönteinen käänny takaisin, saattaisi syödä minut. Katselen hetkenaikaa tuota mielenkiintoista polkua, mutten aio jatkaa matkaa siihen suuntaan, muistan yhä liian hyvin kuinka tarinassa Liisalle meinasi käydä hänen lähdettyään seuraamaan Pekka kania ihmemaahan… Aivosalpaajan tavoin joudun rauhoittamaan mieleni ja sykkeeni ja tekemään pikaisen analyysin tilanteestani ennekuin palaan takaisin vuoteeseen.

Ryhdistäydyn ja nousen ylös. On jo keskipäivä.

Lähikahvilan nuori myyjätyttö hämmentyy toivottaessani hälle hyvää huomenta. Vihdoin. Ektstrakermavaahtolatteni seuraksi nappaan pinosta mukaani yhden omenaviinerin, ne on leivottu hauskasti letille, mutta valitsemani yksilö on kai vioittunut uunissa, se on länähtänyt eikä palmikoita meinaa kunnolla erottaa. Siitä on muotoutunut pitkulainen omenakäärme, tunnen empatiaa, en voi syödä sitä muistaessani miltä tuntui olla kauhuissaan, peläten sen kertun palaavan ryminällä kosteiden heinien välistä. Annan viinerini tienlaidassa värjöttelevälle herralle, kenties hän ei ollut uneksinut itseään Indonesiaan. Sain vastineeksi vapisevin käsin vastaanottavan, huonohampaisen hymyn.

Palaan kotiin, tilaan intialaista; kanaa voitomaattikastikkeessa ja naan leipää. Tämä riittää tälle päivälle, ei joka päivä tarvitse suorittaa, on annettava itselleen aikaa ja tänään minä annoin enemmän kuin aikoihin.

Vaaleanpunaista hiekkaa varpaiden välissä. Sus<3

Ajankohtaisesti kappaleiden nimistä sai oivan pohjan tälle fiktiiviselle tarinalle. Nuoruudessani yksi kuunnelluimmista levyistäni ja yhä tänäkin päivänä. Kiitos Inis ja kiitos Sus’ hienosta ideasta.

.

2 vastausta artikkeliin “Miksi sinä olet erilainen?

  1. Nyt vasta sain luettua, ihunainen tarina. Tykkäsin erityisesti lohikäärmeiden hengityksestä joka tolppia katkoo. Muutoinkin oli jänniä sanoja seassa, aina kivaa.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create your website with WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä: