Kehoni on linnani

Kehopositiivisuus, tuo kaikkien pulleamielisten suosikki muoti-ilmiö. ”Katsokaa itseänne ja iloitkaa, sopikaa sopivanne omaan kehoonne, taltuttakaa se laihiliini timmitellervon ääni, joka usuttaa urheilemaan!”…

Kyllä terveet elämäntavat on kokonaisvaltainen hyvänolon lähde, panostamiseen sitoutuminen vaatii tahtotilan, ei riitä että pelkästään pakottaa itsensä, tällöin onnistumisen prosentuaalinen kestoaika hyppää herkästi jojoilmiön puolelle.

Ei, en ole läski. Olen aina ollut sopusuhtainen. En vain ole enää nuori! Tämäkö on se hetki, jolloin mukavuudenhalun voittaessa tämä liikkuva linnani putoaa nopeasti pois pelistä, enkä enää pysty kontrolloimaan sen upeaa ulkokuorta ja tyytyväistä sisintä ilman että keskityn jokaiseen suupalaan, jokaiseen mahdollisuuteen liikkua, jokaiseen soluuni ja lihakseeni. Jokaiseen nukkumaani minuuttiin. Rupeaisin oikein fashionguruksi ja hankkisin toisen ilmiön tueksi toisen, tuon pienen rinkulan, joka vahtii armaan kokonaisuuteni jokaista hengenvetoa synkronoiden dataa älylaitteeseeni nähtäväkseni ja antaa mahdollisuuden parantaa suoritustani kerta kerran jälkeen, tarkoitan tietenkin Oura-sormusta. Varmaan tarvitsen sitten myös Marimekon kangaskassin. Ja acne studiosin paidan, vai joko ne meni viimekevään jälkeen out?

Tämä ei ole vuorisaarna, eikä kannanotto, eikä edes pisteliäs kritiikki. Tämä on vanhuuden pelko. Täytettyäni kolmekymmentäkuusi vuotta en enää voi valita itse. Tai voin, mutta silloin on luovuttava siitä hyvänolon tunteesta joka tulee itsetiedostamisesta ja korkeasta itsetunnosta. On valittava joko pakottaminen ja mukavuudenhalun tappaminen, tai opeteltava tykkäämään asioista joista tähän asti en ole nauttinut pätkääkään. En luokittelisi itseäni täysin laiskaksikaan, mutta urheilulliseen liikuntaan en ole motivoitunut koskaan sitoutumaan, nyt täytyy, jos mielin olla tietynlainen. Toki aina voi valita haluavansa olla laiska pullero, joka hiljalleen tyytyväisenä ränsistyy omaan sammaloituneeseen nuhjunurkkaansa.

Haluan olla upea ja hyvässä kunnossa yhä tästä eteenkin päin. Tahdon voida osata olla häpeämättä yhtäkään palaa itsestäni. Haluan olla kokonaisuus, josta näkyy, että pidän itsestäni huolta.

Tiedän, ei kehopositiivisuus tarkoita, että pitäisi voida elää köllöttäen ja napostellen herkkuja, vaan sitä että hyväksyy ulkoisen olemuksensa ja pyrkii kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Kaikki mindfullnesit ja meditaatiot ovat varmasti tehokkaita hyötykeinoja myös, mutta miksi kaikki huono mitä itsellesi teet näkyy ja tuntuu hetkessä, mutta kaikki hyvä vie pahimmillaan useamman viikon ennenkuin työn ja tuskan tulokset alkavat hahmottua?

Motivoituisin varmasti jos kermavaahto olisi yhtä terveellistä, kuin porkkana ja sohvankulman epäergonomiset tuntitolkkuasennot olisivat päästä varpaisiin joka lihaksen läpikäyvää hyötyliikuntaa…

Jospa tämä mielenvahvistaminen (johon on mennyt vuosia päästä tähän pisteeseen) olis pian siinä vahvuustasapainossa, että tilaa ja aikaa jäisi voimavaroihin vielä tuon kaiken muun handlaamiseen?

Villasukat jalkaan ja peiton alle, jospa näkörariosta tulis vaikka mätlokki maratooni…

Sus<3

One thought on “Kehoni on linnani

  1. Maailmalla kehopositiivisuus tarkoitti kykyä katsoa ihmistä ilman ennakkoluuloja, ja sitten koti-Suomessa se on rinnastettu omien läskien hyväksymiseen. En tiedä mistä moinen ajattelutapa kumppua. Kai, vanhenemisprosessi on yksi asia, jota joudumme hyväksymään itsessämme. Se voi olla myös kivulias prosessi. Se ei tosin tarkoita hoitamattomuutta. Eli naamarasva ei ole kehopisitiivisuutta vastaan sotimista :) Iän tuomaa viisautta saa myös nauttia!
    Olen itsekin pohtinut niitä asioita näissä kirjoituksissa: https://viaperasperaadastra.com/2021/01/08/ian-suhteellisuusteoria/ ja https://viaperasperaadastra.com/2020/08/12/self-love-zone-haaste/

    Liked by 2 people

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create your website with WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä: