En osaa sanoa.

Kun ulkona on hyvä sää ja avaan ikkunan ja tuuletan huolellisesti, niin eikös se ole sama, kuin lähtisi ulkoilemaan?

Onko EOS mielipide? Ei ole. Jos joku ihmettelee jotain asiaa, muttei osaa antaa parannusehdotustaan tai ilmaista mielipidettään, hänellä ei myöskään kuuluisi olla oikeutta arvostella. ”En tiedä/ihan sama” eivät ole mielipiteitä.

Jos kysyn toiselta mitä mieltä hän on aiheesta, enkä saa kunnollista, selkeää ilmaisua puolesta tai vastaan, niin silloin teen aivan täysin oman pääni mukaan. Ymmärrän toki ettei aina ole väliäkään sillä miten asiat menee, mutta jostain syystä olen monesti ajautunut tilanteisiin, joissa ensin on toinen ilmaissut tarvitsevansa tai haluavansa jotakin ja kun esitän tarkentavan kysymyksen, saan vastaukseksi ”saat päättää” niin ignooraan koko tarpeen alunalkaenkin, se ei ollut lähtöisin minusta, joten on aloittajan vastuulla kommunikoida asia mun kanssa valmiiksi asti yhdessä.

Omaan luonnostani kärkkäät mielipiteet. Tosin on mullakin niitä hetkiä, jollon en osaa sanoa juuta enkä jaata, mutta sillon oon hiljaa. En edes aloita puhumaan asiasta johon en osaa sanoa mitään, eriasia tietty jos toinen tulee mielipidettäni kysymään, silloin koen olevani velvollinen pohtimaan asiaa antaakseni vastauksen, joka tarkoittaa jotakin, joka selkeyttää kysyjälle tyhjentävästi sen mitä mun aivot kyseisestä asiasta on mieltä.

Toisaalta taas, kun asiaa tarkastelen syvemmin, huomaan, että joissakin tilanteissa olisi hyödyllistä osata ilmaista ettei tiedä, jottei vahingossa tulisi neuvottua kysyjää esimerkiksi väärään suuntaan taikka saamaan tahatonta tuhoa aikaiseksi.

Tämähän meneekin mielenkiintoiseksi… Ei pidä pelätä myöntävänsä ettei tiedä, silloin, kun asiaan on olemassa joku looginen vastaus, muttet vain tiedä mikä se on, silloin ei voikaan toiselle totena väittää jotain aivan hölynpölyä ja toivoa olevansa oikeassa.

Mutta silloin, kun on kyse vain mielipiteistä… Onko se mahdollista ettei johonkin asiaan ole mielipidettä? Mikähän mulla olis sellanen juttu… No ehkä joku sotahistoriaan liittyvä asia, johon en oikein tunnu löytävän riittävästi mielenkiintoa tutkia asiaa, jotta osaisin ilmaista selkeän mielipiteeni kyseisestä aiheesta edes kysyttäessä, vähän riippuu…

Ei sellasta aihetta ole tainnut vielä vastaan tulla, johon en olis osannut sanoa mitä mieltä olen, puolesta vai vastaan? Vai jotain siltä väliltä tai niiden yli ja ali… Vähintään annan vastaukseksi, että mun täytyy miettiä asiaa ja kerron valmiin vastaukseni, kun olen saanut sen omaan päähäni kasatuksi niin, jotta osaan sen toiselle esittää asiallisesti ja selkeästi.

Nyt on pinnalla huoli keskustelutaidon vajavaisuudesta ihmisten keskuudessa. Se on asia mihin on varmasti ihan hyvä puuttuakin näkyvästi, sillä kaikki tämä netissä ”anonyyminä sana on vapaa” jutteleminen ei varmastikaan edesauta hyvää, vastuullista kommunikointia erilaisten ihmisten välillä. Itseltäni ei rohkeutta puutu suoraan ilmaisuun ja yllätyn usein kun kuulen jonkun olevan arka puhumaan toisille kasvotusten, se toisten reaktioko siinä pelottaa vai mikä?

Jotenkin näen että siinä antaa myös toiselle mahdollisuuden ymmärtää erilaisuuttakin, kun se joka haluaisi sanoa jotain, rohkaistuu ilmaisemaan itsensä. Vastuu hyvän keskustelutaidon puolesta on puolin ja toisin.

Aina vaan liputan suoruuden ja rehellisyyden puolesta, mutta en ilmeisesti kovin turhaan, jos siitä tehdään jo juttua teeveessäkin…

Äimistyn, vaan en muutu mykäksi, Sus<3

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create your website with WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä: